A trecut la Domnul la cei 85 ani, preacucernicul preot Zinovie COJOCARU

A trecut la Domnul la cei 85 ani, preacucernicul preot Zinovie COJOCARUMult stimată și îndurerată Familie Cojocaru cu tristeţe am aflat vestea mutării din această viață a vrednicului de pomenire Preotului Zinovie COJOCARU,  parohul bisericii  „Sf. Arhangheli Mihail și Gavriil” din s. Cococeni, r-nul Hîncești.
      Un suflet minunat, un preot cucernic plin de dragoste şi credinţă, un tată adevărat care a crescut și educat creștinește trei copii doi băieți și o fată dintre care băieții au luat calea preoției, acum s-a înălţat la cer, departe de noi, dar mai aproape de Dumnezeu, lăsând în urmă profundă tristețe pentru familie, şi cei pe care i-a păstorit cu multă dăruire şi pentru toți cei ce l-au cunoscut și prețuit.     
    Prin trecerea la cele veșnice a Sfinţiei Sale, am pierdut un vrednic confrate slujitor și un înțelept păstor al creștinilor dreptmăritori. Părintele Zinovie a fost înzestrat cu o blândețe rară și cu o perseverență ce rar se mai întâlnește în zilele noastre, a fost mereu prezent acolo unde era nevoie de o mână de ajutor, s-a dăruit pe sine creștinilor din Cococeni punînd bazele tinerei parohii. Ca preot nu a fost un teoretician care să vorbească cu vorbe înalte, ci a trăit profund credința pe care a propovăduit-o, fiind un exemplu viu prin faptul că a muncit cot la cot cu creștinii pentru a duce la bun sfîrșit construcția bisericii din parohia sa.

      Greu le este celor trei copii să recunoască şi să trăiască, în ciuda realităţii implacabile, momentele în care unul dintre parinţi trece în lumea celor drepţi. Prin astfel de clipe trece acum familia Cojocaru, la despărţirea de bunul lor tată, socru şi bunic. Alăturăm condolianţele noastre la lacrimile îndureratei familii, , asigurîndu-vă părinte, de întreaga noastră compasiune. Dumnezeu să-l odihnească în pace, iar pe cei rămaşi să-i mîngîie cu harul Său cel Dumnezeesc.
    Suntem alături de dumneavoastră în acest ceas de de vremelnică despărţire şi ne rugăm Milostivului Dumnezeu să odihnească sufletul vrednicului de pomenire Preotului Zinovie Cojocaru întru Împărăția Sa împreună cu toţi drepții!

+PETRU

Episcop de Ungheni şi Nisporeni

Material preluat de pe : http://episcopia-ungheni.md/index.php/main/article/8924/ro