Oamenii nevoiaşi primesc zilnic o masă caldă

  • Posted on: 20 December 2014
  • By: biserica

Zeci de boschetari, persoane fără venituri, bolnavi cronici, beneficiază zilnic de o masă caldă oferită de Biserica "Naşterea Maicii Domnului". Pe langă masa calda, fiecare nevoiaş primeşte si un pachet cu alimente.
"O masă caldă pentru cei nevoiaşi" şi-a luat startul de ceva timp în urmă, datorită iniţiativei Protoiereului Mitrofor Gheorghe Cojocaru, parohul Bisericii "Naştrea Maicii Domnului", din sectorul Ciocana al capitalei. Numărul beneficiarilor creşte de la o lună la alta. Acest proiect social presupune soluţii viabile  la problemele sociale de bază: grija pentru cei vulnerabili şi în suferinţă, susţinerea cu o vorbă bună, acordarea vestimentaţiei celor ce au nevoie şi sunt lipsiţi de haine, mai ales în sezonul rece al anului.
“O masă caldă pentru fiecare nevoiaş” a fost şi este un dar al Maicii Domnului , oferind o soluţie sustenabilă pentru apărarea dreptului la hrana, singurul drept recunoscut universal.
Prin programul “O masă caldă pentru cei nevoiaşi” oferim hrană persoanelor fără adapost deoarece recunoaştem şi apărăm dreptul universal al fiecăruia la hrană, drept recunoscut ca prim obiectiv de dezvoltare a mileniului şi în strategia europeană de combatere a sărăciei şi totodată promovarea valorilor moral- creştine.
 Ȋn acelasi timp, vrem să oferim creştinilor un cadru inspiraţional care să îi ofere posibilitatea implicarii active prin strangerea de fonduri şi, astfel, să contribuim la ajutorarea a cât mai multor oameni nevoiaşi.
Cea mai importantă misiune a acestei mese calde este bucuria  de a face un suflet fericit şi a ne aduce şi noi prinoasele Maicii Domnului, care ne ajută de fiecare dată şi este grabnică ajutătoare.
Pentru ca acest proiect umanitar-creştinesc să poată avea loc zi de zi, avem nevoie de susţinerea dvs. fraţilor şi surorilor creştine.  Fiecare dintre noi putem susţine masa unui om al străzii .Vă mulţumim anticipat pentru bunăvoinţa şi stăruinţa de care ve-ţi da dovadă îndemnaţi de Duhul Sfînt.